Filosofie

Onze filosofie

We leven tegenwoordig in een hectische wereld, waarin we als mens en organisatie vaak onder druk staan om te presteren. We zijn onderweg om groter, sterker en beter te worden. We bevinden ons in een race naar de top. Maar naar de top van wat? En is de race waarin we zitten nog wel de race waarin we horen? Welke input heeft het succesvol volbrengen van de race nodig. Echte en blijvende verandering vereist een verandering tot in de kern. We hebben het hier over een transmutatie van jezelf. Waarbij we met elkaar opzoek gaan naar het diepst liggende zaadje dat veranderd moet worden, wat zit er in je DNA als mens of organisatie wat je niet langer dient en mag worden losgelaten om plaats te maken voor iets nieuws.

In onze westerse wereld leven we meestal in piramidevormige organisaties. Organisaties waar we vooral contact hebben met wat er precies boven, onder en naast ons is. Organisaties waarin iedereen ernaar streeft om een stapje hoger in de piramide te komen. Hearis gaat echter uit van een cirkel als samenwerkingsvorm. De cirkel is de meest voorkomende vorm in de natuur, sterker nog, het is de bouwsteen van alles in de wereld. De aarde is rond, de cellen van een lichaam zijn rond, de zon is een bol, etcetera. Bovendien is de cirkel de enige vorm waarbinnen alle andere vormen kunnen worden getekend, waarbij ze precies de rand raken, maar er nooit buiten komen. Zonder de nul (ook een cirkel), zou de hele wiskunde niet bestaan, zou er geen equilibrium in de wereld zijn. Zonder nul/nulpunt zouden we niks in de wereld kunnen classificeren, zijn plek kunnen geven. 

De cirkel maakt geen onderscheid in belangrijk of minder belangrijk. Alles is onderdeel van hetzelfde geheel, wanneer er iets verandert, dan verandert uiteindelijk het geheel ten gevolge hiervan. Ieder onderdeel is even belangrijk voor het voortbestaan van het geheel. Hoewel alles gelijkwaardig is, wil dat niet zeggen dat alles gelijk is. Zelfs het tegenovergestelde, alles is namelijk uniek op zijn eigen manier.  Iedere positie op de cirkel brengt een eigen unieke kijk en beleving met zich mee. Of het nu gaat over de verschillende gezichtspunten binnen een bedrijf, of binnen een persoon Hearis streeft er altijd naar om recht te doen aan ieder gezichtspunt en de juiste harmonie ertussen te vinden. 

Uitgangspunten HEARIS

Herken wie je bent, waar jouw talent ligt en wat jouw inspiratiebron is.

Evalueer of jij je talenten ten volle benut.  Voed jij je inspiratiebron wel voldoende.

Stel je Aspiraties bij en laat los wat niet meer bij je past.

Revitaliseer jezelf en herrijs als een feniks uit je eigen as.

Integreer het met je dagelijkse leven.

Deel (Share) het met anderen en laat het groeien

De weg om weer terug te komen bij onze oorspronkelijke inspiratie en om het heden echt te veranderen verschilt per persoon of organisatie en is maatwerk. We maken daarom altijd eerst een plan van aanpak. Eén ding is echter zeker er komt een moment, en misschien wel vaker, in ons gezamenlijke traject dat je in een diepe verstilling in jezelf komt en de nevelen van verwarring optrekken. Je kijkt weer met een nieuwe frisse blik naar jezelf en je omgeving.